Награди за учениците ни от Световния конкурс за детска рисунка "България 2018" - От почти 7000 участници имаме два сребърни медала за Жулияна Кирова и Янко Сийков и поощрителна награда за Йоана Толева.На корицата на каталога от конкурса е творбата на Жулияна Кирова на Ахтополския фар.Поздравления от директора на училището за децата и за техния преподавател г-жа Ирина Георгиева!

Коледари - с блага вест и здраве - благотворително за децата с онкологични заболявания

Грамоти за участниците в коледните конкурси и "Любословие" , подаръци от Дядо Коледа и връчване на купата на Директора за най-добре украсена стая на четвърти клас.

Представителна изява в трети клас по проекта "Твоят час"- състезание в присъствието на Директора г-жа Касабова ,родители и представители на съвета "Твоят час".Децата се състезаваха и се забавляваха

 

 

МЕРКИ ОТ МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ПРЕВЕНЦИЯ НА АТГРЕСИЯТА

CCF18052017_00009.pdf
Adobe Acrobat Document 2.2 MB

 

 

 

 

По повод светлия християнски празник във фоайето на читалището бе подредена изложба с творби на децата от групата за дейности по интереси "Батик, иконопис, живопис" по проект "Твоят час" " към ОУ"Св.св.Кирил и Методий" гр.Ахтопол с ръководител г-жа Ирина Георгиева

          ВЪТРЕШНОУЧИЛИЩНА КВАЛИФИКАЦИЯ НА ТЕМА

"Приобщаващо образование във взаимовръзка с Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случай на деца, жертва на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна                    ситуация и Механизма за противодействие на училищния тормоз"

Посрещнахме пролетта с песни, драматизации и       разказите на Чудомир

БАБА МАРТА ПРИСТИГНА ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО НИ

По годишния план на училището 3-ти март бе отбелязан с презентация, подготвена от втори клас

 

ПРОГРАМА
ЗА ЧЕСТВАНЕ НА 65-ГОДИШНИНАТА НА
ОУ”СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР.АХТОПОЛ

Състезание”Знаете ли Български?” в седми клас -16.05.2016г.
от 13.00ч.
Спортни и състезателни игри - 19.05.2016г. от 8.00 ч.
Награждаване на победителите от конкурса”Родното училище-люлка на моите мечти” - 24.05.2016г. от 10 ч.
Годишно утро-изпращане на първокласниците - 24.05.2016г.
9.00ч.
Работни ателиета – изобразително и приложно изкуство – на открито - 24.05.2016г. от 10.30ч.
Изложба „Под дъгата на детството свято” - 24-25.05.2016г. във
Фоайето на читалището
Изложба „С дъх на море” на преподавателката по изобразително изкуство в ОУ”Св.св.Кирил и Методий” Ирина Георгиева - 23.05-31.05.2016г.
Юбилеен Педагогически съвет - 25.05.2016г.от 15.30ч.
Празнично шествие от двора на училището в 17.00 ч.
Тържествен концерт от 18.00ч. в салона на читалището
Урок по родолюбие в трети клас - 26.05.2016г. от 12.00ч.

 

                                      ПОСРЕЩАНЕ НА ПЪРВА ПРОЛЕТ

                                     ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ

ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО В УЧИЛИЩЕ

ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБЪР РЕЦИТАТОР НА СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ БЪЛГАРСКИ АВТОР

ГОЛЯМОТО МАЛКО ЧЕТЕНЕ

Демонстративни игри по проект на Природен парк "Странджа", регионален екологичен център за Централна и Източна Европа и училището ни

Среща на ученици от училището ни с Началника на Гранична полиция-Царево Георги Цветков във връзка с изпълнение на Стратегията на съвета на Европа за правата на детето - закрила на деца мигранти и деца „в движение”, включително търсещите убежище, бежанци, непридружавани, разделени, вътрешно разселени и безотечествени деца.

24 май 2014г.

Нашите победители от Националното финално състезание на Сдружението на българските начални учители за ученици І – ІV клас:

Теодор Миленов - 3 клас - 1-во място
Златина Стоянова - 3 клас - 1-во място
Светослава Златева - 2-ри клас - 2-ро място

Поздравления за учениците ни и техните учители - г-жа Радослава Кичукова и г-жа Антоанета Попова!

ВТОРО МЯСТО ЗА КОМПЛЕКСНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО НИ С РЪКОВОДИТЕЛ ИРИНА ГЕОРГИЕВА НА НАЦИОНАЛНАТА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "СВ.ТРИФОН ЗАРЕЗАН " 2014Г. В ГР.СУНГУРЛАРЕ

ОТБЕЛЯЗВАНЕ 141 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

УЧАСТИЕ НА ТАНЦОВИЯ НИ СЪСТАВ НА "РАДОСТ НА БРЕГА"

24 МАЙ 2013 ГОДИНА

ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

НАШИЯТ КАРНАВАЛ!

ГОЛЯМОТО МАЛКО ЧЕТЕНЕ!

НА 23.04.2013Г. СЕ ПРОВЕДЕ ФИНАЛНИЯТ КРЪГ НА "МЮЗИК АЙДЪЛ" В УЧИЛИЩЕТО НИ

ДНЕС ЗАВЪРШИЛИТЕ УСПЕШНО КУРСА ЗА ОГРАМОТЯВАНЕ ПО ПРОЕКТ "НОВ ШАНС ЗА УСПЕХ" ПОЛУЧИХА УДОСТОВЕРЕНИЯТА СИ!

УЧЕНИЧКАТА ОТ ЧЕТВЪРТИ КЛАС НА УЧИЛИЩЕТО НИ ИВА СТОЕВА СПЕЧЕЛИ ВТОРО МЯСТО НА МАТЕМАТИЧЕСКИЯ ТУРНИР "УМ, БЕЛИЯ ДЕЛФИН".ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НАШЕТО МОМИЧЕ!

Танцовият ни състав на коледния концерт

 

УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО НИ УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС НА ИЗКУСТВАТА "РАДОСТ НА БРЕГА".

НАГРАДИТЕ НИ:

1.ВТОРО МЯСТА ЗА ДЕТСКИЯ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ СЪСТАВ НА УЧИЛИЩЕТО С РЪКОВОДИТЕЛ ДАМЯН ДАМЯНОВ

 

2.ДВЕ ПЪРВИ НАГРАДИ В РАЗДЕЛ "ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО"

   ЖУЛИЯНА КИРОВА  И МИЛЕНА ДИМИТРОВА

 

3.ДВЕ ВТОРИ НАГРАДИ В РАЗДЕЛ"ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО"

   ЗЛАТИНА КИРОВА И ТЕОДОРА БОШЕВА

 

4.ДВЕ ВТОРИ НАГРАДИ В РАЗДЕЛ "ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО"

     ТЕОДОРА БОШЕВА И РАДОСТИН ХРИСТОВ

5.ЕДНА ТРЕТА НАГРАДА В РАЗДЕЛ "ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО"

    СВЕТЛАНА ЦВЕТКОВА

24  май в училището ни

Така чистихме училището си на 12 май

Във връзка с отбелязването на Деня на Земята учениците от училището ни засадиха дръвче в двора на училището.

 

 

ПРАЗНИЧЕН КАРНАВАЛ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА И МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА КНИГАТА

ПРОЛЕТЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК В УЧИЛИЩЕТО НИ

 

 

 

 

 

 

Приключи детския конкурс "Странджа през моите очи"

 

 


Приключи и финалният кръг от конкурса за децата от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в град Ахтопол - "Странджа през моите очи", организиран от Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) и Дирекцията на ПП "Странджа". Вчера, във физкултурния салон на училището, се проведе тържеството, посветено на Странджа. Салонът бе украсен с рисунки, апликации и арт-инсталации от природни материали на децата от І до ІV клас, участвали в този раздел на конкурса. По-големите ученици и най-вече децата от Клуба по екология с ръководител бяха подготвили специална програма. Тя започна с презентации с текст и снимки за Странджа, направени по време на учебните пътувания в природния парк през октомври миналата година. Тържеството продължи със странджански песни в изпълнение на фолклорната група към училището. Бурни емоции предизвика викторината към публиката, макар някои въпроси да затрудниха малчуганите.

Всяко дете, участвало в конкурса, получи от организаторите еко-торбичка от плат с оригинални послания за Странджа, тефтерче и еко-химикал, а най-добрите бяха отличени с книжки, шапки, чаши. Специална награда - фотоапарат, получиха децата от Клуба по екология, а значка с надпис "Аз обичам Странджа" и лакомства имаше за всяко дете от училището.

Конкурсът бе продължение на успешно преминалите полеви обучения и посещения в Природен парк "Странджа" за всички ученици от 1 до 8 клас на ОУ "Св.св.Кирил и Методий" - Ахтопол, проведени през месец октомври 2011 г. Той е и част от дейностите на Фондация Биоразнообразие през годините в Странджа в подкрепа на екологичното образование на децата, живеещи на тази територия.


Учебните пътувания и конкурсът се организират в рамките на проект "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван от БФБ с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Следващата седмица предстои финалният кръг на конкурса в Малко Търново с учениците от СОУ "Васил Левски".

 

СНИМКИ ОТ ФИНАЛНИЯ КРЪГ

Всички ученици от Ахтопол, Синеморец и Варвара пътуваха в Странджа

 


deca-strandja5

Българска Фондация Биоразнообразие (ББФ) и Дирекцията на Природен парк „Странджа” (ДПП) организираха през уикенда две учебни пътувания за всички ученици от 1 до 8 клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” гр. Ахтопол. Целта бе всеки ученик да се запознае с парк „Странджа”, със селищата във вътрешността на планината и с някои от природните забележителности в нея.  

По време на първата спирка в новия Посетителски център на парка в Граматиково децата научиха основните факти за парк Странджа и се забавляваха с интерактивните уредби, пъзели и филми. Още по-интересно обаче им беше да се качат на „Камъка” (Природна забележителност „Каменска бърчина”) да се снимат на фона на Резовското било и да се проврат през дупката на каменната Гъба, за да са здрави и силни.

deca-strandja1

Голяма част от децата никога не са идвали във вътрешността на Странджа и за тях беше интересно да посетят Малко Търново, да разгледат центъра на града и училището и да направят сравнение със своя град. В информационния център на парка пък се сравняваха с пчелата, катерицата и язовеца и се надпреварваха кой колко е бърз. Само един ученик от 8 клас и норвежкия експерт по проекта на БФБ успяха да достигнат скоростта на белия щъркел (45 км/час) с велоергометъра.

Най-силно впечатление обаче им направи посещението на водопада „Докузак” край с. Стоилово, където обядваха и играха различни игри, както и незабравимото участие в седянката в с. Бръшлян, където освен интересна беседа и запознаване с местните традиции, децата също се включиха със свои изпълнения и се хванаха и на хорото и на ръченицата.

deca-strandja4

Надяваме се тези учебни пътувания да помогнат на децата да научат повече за парк „Странджа” и да ги направят по-загрижени за опазването му, защото само когато опознаеш нещо, то може да ти стане близко и да го обикнеш. Вярваме, че ще провокираме интереса на учениците да посещават по-често различни части на Странджа с родители, приятели, учители и поне малко да приложим опита на нашите норвежки партньори, които споделят, че в Норвегия децата непрекъснато са сред природата (излети веднъж седмично в детската градина, различни по сложност занимания и изследвания за учениците в различните класове и др.).

Паралелно с учебните пътувания ще бъдат организирани няколко конкурса за всички желаещи чрез използване на различни изразни средства (фотография, рисунка, поезия, есе, произведение от естествени материали и др.) по темата: „Моята Странджа”. Всеки клас ще проведе вътрешен конкурс и ще избере най-добрите форми, с които да се представи в училищния кръг, който ще бъде организиран като празник, посветен на Странджа. БФБ и ДПП ще осигурят награди за най-добрите участници в конкурса и ще покажат произведенията в интернет страниците си и във фейсбук.

deca-strandja2

Учебни пътувания, но този път към морската част на парк Странджа ще бъдат организирани и за всички ученици, които се обучават в СОУ „Васил Левски” - Малко Търново. Обученията са част от проект „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа” и са резултат от дългосрочните усилия на БФБ и ДПП за повишаване на обществената информираност и подкрепа за региона като защитена територия, както и в полза на местните хора.

 

 

 

НА 25.05.2011Г. СЕ СЪСТОЯ ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ, ПОСВЕТЕН НА 100 ГОДИНИ УЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ В ГР.АХТОПОЛ И 60 ГОДИНИ НА ОУ"СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ" ГР.АХТОПОЛ

През пролетната ваканция учениците от детския фолклорен танцов състав проведоха лагер-школа в базата на музикалното училище в гр.Котел

 

 

___________________________________________________________________________

 

 

ПРОГРАМА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ 60 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ”СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР.АХТОПОЛ

 

12.04.2011г.-ОБЯВЯВАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМАМОЕТО УЧИЛИЩЕ

 

18.04.2011 г.- „ЗНАЕТЕ ЛИ БЪЛГАРСКИ”- СЪСТЕЗАНИЕ ЗА УЧЕНИЦИ В ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП 

 

21.04.2011г.-МЮЗИК АЙДЪЛ И НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСИТЕ,ОБЯВАНИ ЗА СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА

 

21.04.2011г.-ИЗЛОЖБА НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА И РИСУНКИ

 

26.04.2011г.-ВЕЧЕР НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО

 

27.04.2011г.-МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ В НАЧАЛЕН ЕТАП

 

28-29.04.2011г.- ВЪТРЕШНОУЧИЛИЩЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ

 

03.05.2011г.- СПОРТНО- РАЗВЛЕКАТЕЛНО ШОУАЗ И МОИТЕ РОДИТЕЛИ

 

05.05.2011г.-ОРГАНИЗИРАНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ГРЪЦКОТО УЧИЛИЩЕ

 

09.05.2011г.- ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

 

11.05.2011г.-ИЗДАВАНЕ НА ЮБИЛЕЕН БРОЙ ВЕСТНИК АХТОПОЛСКО ЗВЪНЧЕ

 

13.05.2011г.- ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗА РАБОТАТА В ЗИП И СИП В УЧИЛИЩЕ

 

16.05.2011г.-ЩАФЕТА В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА И КМЕТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 

20.05.2011г.- ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБАДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

 

23.05.2011г.- ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБААРХИВИТЕ ГОВОРЯТ

 

24.05.2011г.- ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО,ВОДОСВЕТ, ОТПРАВЯНЕ НА ЗАВЕТ КЪМ ПОКОЛЕНИЯТА , СРЕЩА С БИВШИ УЧИТЕЛИ

 

25.05.2011г. -19ч.- ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ И ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ В САЛОНА НА ЧИТАЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ ГР.АХТОПОЛ

 

ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2010/2011 ГОДИНА В ОУ"СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ" ГР.АХТОПОЛ  ИМА СЛЕДНИТЕ ГРУПИ  СИП:

1.СИП "ЛИТЕРАТУРНО СЛОВО"

 2.СИП "ФОЛКЛОР НА ЕТНОСИТЕ"

3.СИП "СЪХРАНИ БЪЛГАРСКОТО"

4.СИП"ЗАНИМАТЕЛНА МАТЕМАТИКА"

5.СИП"ВКУСНО"

6.СИП"БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ"

7.СИП"МАЖОРЕТКИ"

8.СИП"ВОКАЛНА ГРУПА"

9.СИП "ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО"

10.СИП "ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО"

11.СИП "ГЕОГРАФИЯ"

12.СИП "ЕКОЛОГИЯ"

13.СИП "ТЕНИС НА МАСА"

___________________________________________________________________

 

ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2010/2011 ГОДИНА В УЧИЛИЩЕТО Е ВЪВЕДЕН ЗАДЪЛЖИТЕЛНОИЗБИРАЕМ ПРЕДМЕТ "ХОРЕОГРАФИЯ" ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ІІ-РИ И V -И КЛАС.ЧАСОВЕТЕ СЕ ВОДЯТ ОТ Г-Н ДАМЯН ДАМЯНОВ-ХОРЕОГРАФ.